Brug in Amsterdam genoemd naar Ria Beckers

Amsterdam West kent een wijkje waar de straten zijn vernoemd naar toonaangevende landelijke politici. Om te beginnen de J.M. den Uylstraat. Maar je vindt er ook de Marga Klompélaan, de J. Calsstraat, de Gerda Brautigamstraat, de P.J. Oudstraat en de Haya van Someren-Downerstraat.

En de eerste vrouwelijke fractievoorzitter??


Op 24 december 2018 willigde de gemeenteraad van Amsterdam een verzoek in brug 638, die een verbinding vormt tussen de Cornelis Outshoornstraat en de J.M. den Uylstraat, te vernoemen naar Ria Beckers, omdat zij de eerste vrouwelijke fractievoorzitter in de 2e Kamer was.

Ria Beckers brug op Google streetview


Vanwege de coronabeperkingen heeft de onthulling van het naambordje eerder dit jaar zonder plichtplegingen plaatsgevonden.

(Webmaster HA: een cynische waarneming: het is vooral een brug voor auto’s. Van 1990 tot 17 juli 2015 reed bus 21 over de brug maar werd toen deze weer werd rechtgetrokken via de Aalbersestraat verloor de wijk zijn openbaar vervoer. Ook opvallend: de mannen worden niet en de vrouwen wel met voornaam genoemd. )