Feest 50 jaar PPR

In de jaren ’60 was het partijpolitiek gezien druk in Nederland. Zo kwam op ‘links’ een nieuwe partij tot stand met leden die voornamelijk uit de confessionele hoek kwamen:
– de PPR, Politieke Partij Radikalen.

Formeel vond de oprichting plaats tijdens een kongres dat gehouden werd in ‘De Meerpaal’ in Dronten op 27 april 1968. In 2018 dus vijftig jaar geleden.

Een Gouden jubileum, ware het niet dat de PPR in 1990 opging in GroenLinks, en een deel van de leden in andere partijen politiek onderdak vond of al had gevonden.

Reünie-congres

‘Wij’ vonden dat ‘de PPR van 1968 tot 1990’ voldoende reden is om oud-leden en sympathisanten op te roepen naar een ‘Reünie-congres’. Wij en velen met ons zijn maar wat trots dat we mede-oprichter of een tijdlang lid waren. Het was nu eenmaal een bijzonder politiek gezelschap, gemotiveerd om te werken aan een Nederland en een wereld gericht op vredesbeleid, milieubehoud, zeggenschap op de werkvloer, en solidariteit met de armen.

We denken dat velen met ons graag elkaar nog eens zouden willen ontmoeten. ‘Vrienden van toen’ komen nu nog eens bij elkaar.

Daarom nemen we nu het initiatief jullie op te roepen opnieuw bijeen te komen om die vernieuwende tijd in herinnering te roepen en van elkaar te vernemen hoe het ons politiek sindsdien verging.

27 April 2018 kwam niet meer in aanmerking als verjaardagsdatum, het is ‘Koningsdag’ en daar willen we niet mee concurreren.

Dag, tijd, plaats, programma: LET OP. Reunie is reeds geweest 

In de Volkskrant gaf Ariejan Korteweg zijn impressie (achter betaalmuur)

De reünie vond plaats op maandag 5 maart 2018.

Plaats: het Binnenplein van ‘De Meerpaal’ in Dronten – waar het toen allemaal begon. De Rede 80, 8251 EX Dronten

Tijd: 13:00 uur tot 17:00 uur.

Geef je op voor de nieuwsbrief PPR Testament die werkt aan het historisch archief via de pagina contact

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *